Kammarkören Bel Canto

Kammarkören Bel Canto on vuonna 1989 Dan Lönnqvistin perustama kamarikuoro. Kuoro on esiintynyt lähes 180 konsertissa laajalla ohjelmistolla. Esimerkkejä projektipohjaisista tuotannoista ovat mm. Franz Schubertin Messu G-duurissa, Gioacchini Rossinin Messe Solennelle, Anton Dvorakin Messu D-duurissa, Felix Mendelssohnin Lobgesangsinfonia, Johann Sebastian Bachin Motetteja, Matteuspassio ja Jouluoratorio, Carl Orffin Carmina Burana, Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiem, sekä Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem.

Kammarkören Bel Canto, jossa on noin 30 laulajaa, toimii Jakobstads svenska arbetsinstitutetissa (Pietarsaaren ruotsinkielinen työväenopisto). Kuoro on esiintynyt pääosin Pietarsaaressa ja sen lähiseudulla, mutta on myös tehnyt konserttimatkoja ympäri Pohjoismaita, Baltiaa ja muualla Euroopassa (mm. Ukrainassa, Luxemburgissa, Sveitsissä ja Italiassa). Bel Canto on tehnyt yhteistyötä mm. Pietarsaaren Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Cracow Percussion Groupin, sekä projektikohtaisesti muiden Pietarsaaren kuorojen kanssa.

Bel Canto työskentelee pääosin a cappella -laululla. Kuoron vieraana ovat olleet monet tunnetut solistit, erityisesti perinteisissä joulukonserteissa Pedersören kirkossa Pietarsaaressa. Heinäkuussa 2005 kuoro otti kolmannen sijan Llangollen International Musical Eisteddfodissa Walesissa. Bel Canton äänenmuodostajana toimii Marguerithe Sandstedt-Granvik ja johtajana Dan Lönnqvist.

.

.

Kuvat: Linda Tallroth-Paananen, Memento Fotografering.