Dan Lönnqvist

Kuva: Linda Tallroth-Paananen, Memento Fotografering.

.

Dan Lönnqvist suoritti musiikin maisterin ja A-tutkinnon urkujensoitosta Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta Folke Forsmanin johdolla. Hän piti debyyttikonserttinsa Helsingin tuomiokirkossa.

Lönnqvist on suorittanut solistikoulutuksensa ulkomailla professorien Hans Fagiuksen (Tukholma), Jon Laukvikin (Stuttgart) ja Jacques van Oortmerssenin (Amsterdam) johdolla. Pohjoismaiden lisäksi Dan Lönnqvist on myös konsertoinut Saksassa, Luxemburgissa, Sveitsissä, Italiassa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tšekissä sekä Yhdysvalloissa (Washington National Cathedral).

Lönnqvist työskentelee opettajana Ammattikorkeakoulu Novian musiikkikoulutuksessa Pietarsaaressa. Hän on toiminut Kammarkören Bel Canton johtajana sen perustamisesta vuonna 1989. Calcanten -yhdistyksen pitkäaikaisena puheenjohtajana, Lönnqvist on järjestänyt musiikkisarjat Musik i Sommarkvällen ja Jakobs Orgeldagar Pietarsaaressa. Hän on työskennellyt opettajana mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla, mm. Internationella Orgelakademinissa Lövstabrukissa Ruotsissa. Vuonna 2014 Lönnqvist sai Pohjanmaan Svenska kulturfondenin palkinnon Pohjanmaan kulttuurielämän rikastuttamisesta sekä Pietarsaaren Kaupungin kulttuuripalkinnon 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.