Sävellyskilpailu: Uutta kuoromusiikkia

Kamarikuoro Bel Canto
UUTTA KUOROMUSIIKKIA -sävellyskilpailun säännöt 

Kamarikuoro Bel Canto julistaa suomalaisille säveltäjille sävellyskilpailun, tarkoituksenaan elähdyttää ja innostaa heitä luomaan korkealaatuista kuoromusiikkia. Näin halutaan myös kartuttaa repertoaaria.

Järjestäjä

Kamarikuoro Bel Canto, perustettu 1989, ja sen yhdistys ”Kammarkörföreningen Bel Canto Jakobstad r.f.” on sävellyskilpailun aloitteentekijä ja järjestäjä. 

Osallistujat

Sävellyskilpailu on avoin Suomen kansalaisille tai vakinaisesti maassa asuville säveltäjille.

Kilpailutyöt

Jokainen kilpailija toimittaa järjestäjälle kaksi (2) sävellystä, kumpikin 3-5 minuutin pituisia. Toisen sävellyksistä on pohjauduttava maalliseen ruotsinkieliseen tekstiin ja toisen hengelliseen ruotsinkieliseen tekstiin. Musiikki nuotinnetaan a capella -muotoon, pääosin neliääniselle sekakuorolle (SATB). On toivottavaa, että kilpailuehdotukset lähetetään paitsi paperikopioina myös tallennettuna muistitikulle, joko Sibelius- tai Finale-nuotinkirjoitusohjelmalla.

Kilpailuehdotuksia ei saa olla aiemmin käytetty tai julkaistu missään muodossa. Kilpailuehdotuksia ei palauteta.

Anonyymi osallistuminen

Kilpailuehdotukset postitetaan nimettöminä ja nimimerkin suojassa. Osallistuvat teokset varustetaan nimimerkillä, sen on oltava teosten jokaisella sivulla. Sävellyksen mukaan liitetään nimimerkillä varustettu, suljettu kirjekuori, joka sisältää seuraavat tiedot:

  • Sävellyksen nimi
  • Säveltäjän nimi ja nimimerkki
  • Säveltäjän osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
  • Päivämäärä ja säveltäjän allekirjoitus.

Säveltäjän on suljetussa kuoressa myös vahvistettava, että tekstit eivät ole tekijänsuojalain perusteella suojattuja tai vaihtoehtoisesti, että säveltäjällä on oikeus käyttää niitä.

Palkinnot

  • Ensimmäinen palkinto – 3.000 €
  • Toinen palkinto – 2.000 €
  • Kolmas palkinto – 1.000 €

Kilpailuraati pidättää itselleen oikeuden tarvittaessa jakaa palkintosummat muulla tavalla. Palkintosummat jaetaan kahden viikon kuluttua kilpailutuloksen julkistamisesta.

Kilpailuaika

Kaikki kilpailuehdotukset on toimitettava järjestäjälle 30. maaliskuuta 2018 klo 15.00 mennessä. Myöhemmin tulleita ehdotuksia ei oteta huomioon.

Kantaesitykset ja oikeudet

Kamarikuoro Bel Cantolla on oikeus kantaesittää voittaneet sävellykset sopivana ajankohtana ja sopivassa paikassa, kilpailun ratkettua. Kamarikuoro Bel Cantolla on myös oikeus nauhoittaa ja radioida voittaneet kilpailuehdotukset. Jotta sävellykset tulisivat kiinnostuneiden kuorojen tietoon, voi kilpailun järjestäjä yhdessä säveltäjän kanssa julkisesti esitellä teokset. Säveltäjällä on tekijänoikeudet sävellyksiin.

Kilpailuraati

  • Kilpailuraadin puheenjohtajana toimii Kamarikuoro Bel Canton taiteellinen johtaja Dan Lönnqvist
  •  Kuoronjohtaja ja pedagogi Malin Storbjörk
  •  Suomen Säveltäjät ry:n (Föreningen Finlands Tonsättare r.f.) jäsen, freelancer-säveltäjä Jyrki Linjama

Neljäs jäsen nimetään tarvittaessa. Kilpailuraadin päätöksistä ei voi valittaa.

Muuta tietoa

Jotta musiikillisesti ja teknisesti eri tasoiset kuorot voivat jatkossa esittää sävellyksiä, on toivottavaa, että kilpailuun osallistuvat huomioivat vaikeusasteen teoksia luodessaan. Lisätietoja tarvittaessa antaa Dan Lönnqvist.

Vaihe 2

Suunnitelmissa on tilata edellä mainitun kilpailun voittajalta laaja kuoroteos, jonka teksti on vapaavalintainen ja jossa on orkesterisäestys. Teos voi sisältää myös solistiosuuksia.

 Osoite

Kilpailuehdotuksia otetaan vastaan 30. maaliskuuta 2018, klo 15. saakka osoitteessa:

Dan Lönnqvist
Storåkersvägen 23
68630 Jakobstad
Gsm: +358505170543, sähköposti: dan.lonnqvist@novia.fi

Julkistaminen

Kilpailutulokset julkistetaan viimeistään toukokuun 2018 loppuun mennessä.

(PDF)