Dan Lönnqvist
Dan Lönnqvist

Dan Lönnqvist on suorittanut musiikin maisterintutkinnon ja urkujensoiton A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Hän piti ensikonserttinsa Helsingin Tuomiokirkossa. Hänen urkujensoiton opettajana toimi Folke Forsman.

Dan Lönnqvist on täydentänyt solistikoulutustaan ulkomailla professori Hans Fagiuksen (Tukholma) ja professori Jon Laukvikin (Stuttgart) johdolla sekä useaan otteeseen professori Jacques van Oortmerssenin (Amsterdam) johdolla. Dan Lönnqvist on Pohjoismaiden lisäksi konsertoinut Saksassa, Luxemburgissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Sveitsissä, Italiassa, Tsekissä ja Yhdysvalloissa (Washington National Cathedral). Hän on esiintynyt Suomen, Saksan ja Puolan radiossa ja pitänyt mestarikursseja Suomessa ja ulkomailla, mm kansainvälisessä urkuakatemiassa Lövstabruk:ssä.

Dan Lönnqvist toimii Pietarsaaressa Yrkeshögskolan Novian yliopettajana. Bel Canton kuoronjohtajana Dan Lönnqvist on toiminut alusta eli vuodesta 1989 alkaen. Calcanten-yhdistyksen monivuotisena puheenjohtajana hän on toiminut musiikkisarjojen Musiikkia kesäillassa ja Jaakon urkupäivät järjestäjänä Pietarsaaressa.

Dan Lönnqvist on, lähtökohtanaan kamarikuoro Bel Canto, ollut alkuunpanijana ja johtanut muun muassa seuraavia esityksiä: Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiem, Johann Sebastian Bachin Matteuspassio ja Jouluoratorio, Luigi Cherubinin Requiem, Gioacchino Rossinin Messe Solennelle, Anton Dvorakin D-duuri messu, Carl Orffin Carmina Burana ja Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.