29.03.2018, 18.00 i Munsala kyrka W.A. Mozart: Requiem

Mozarts klassiska mästerverk berikar påskfirandet

W A MozartPå skärtorsdagsafton får den österbottniska publiken njuta av ett alldeles enastående verk då W. A. Mozarts Requiem i d-moll, K. 626 ges i Munsala kyrka. Jakobstads Sinfonietta, Musikhusets kör och kammarkören Bel Canto med projektsångare framför Mozarts dramatiska verk under ledning av dirigent Dan Lönnqvist. Som solister hörs studerande från de egna leden: Ilona Sirén, sopran, Mari Renvall, alt, Filip Rosengren, tenor och Sampo-Elias Asikainen, baryton. Konserten som ges i Munsala kyrka den 29.3 kl. 18.00 är en samarbetskonsert mellan Jakobstads Sinfonietta, Musikhuset i Jakobstad och kammarkören Bel Canto.

29.03.2018, 18.00 i Munsala kyrka
W.A. Mozart: Requiem d-moll, K.626

Solister
Ilona Sirén, sopran
Mari Renvall, alt
Filip Rosengren, tenor
Sampo-Elias Asikainen, baryton

Jakobstads Sinfonietta, kammarkören Bel Canto, Musikhusets kör, projektsångare
Dir. Dan Lönnqvist

Biljetter:
20€ (norm.), 10€ (stud.) + exp. avg.

Busstransport till konserten arrangeras i samarbete med Ekmans Bussar

Start från Rådhuset i Jakobstad torsdagen den 29.3 kl. 17.15
Retur efter konserten (ca kl. 19.00)
Pris: 7€ / person (tur-retur)

OBS! Transport ordnas endast vid minst 25 personers grupp
Förhandsanmälning (senast 23.3): elisabeth.andersson@ ekmanbus.fi eller per telefon 06-7230716

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) skrev med största lätthet i alla former och genrer men hans största passion var operan. Många operakompositörer har fascinerats av rekviet, dödsmässan, och använt dess inneboende dramatik för att skapa fascinerande sakrala verk där de avslöjar något om sin egen syn på döden och det som därpå följer.

Mozarts requiem ett alldeles enastående verk. Med sin dödsmässa satte Mozart ny standard vad gäller uttrycksfullhet, dramatik och orkestrering och rekviet blev en inspirationskälla för många kompositörer under 1800-talet. De inledande fraserna anses vara bland de mest enastående musikaliska andetag som någonsin skrivits.

Jakobstads Sinfonietta består av lärare i Musikhuset i Jakobstad och fungerar som utbildningsorkester för Musikhusets studerande. Studerande vid Musikhusets tre olika utbildningar får en stor del av sin orkester- och ensemblepraktik via Sinfoniettans verksamhet i form av olika orkester- och kammarmusikproduktioner. Via Sinfoniettan får studerande möjlighet att spela tillsammans med erfarna, professionella musiker i varierande sammanhang. Sinfoniettan är en flexibel enhet, som med sin verksamhet eftersträvar att vara en central del av den österbottniska kulturvardagen.