Kamarikuoro Bel Canto

Kamarikuoro Bel Canto on Dan Lönnqvistin v. 1989 perustama kamarikuoro. Bel Canto on esiintynyt melkein 180 konsertissa ja kamarikuorolla on laaja ohjelmisto.

Projektiluonteisista tuotannoista voidaan mainita Franz Schubertin messu G-duurissa, Kaj-Erik Gustafssonin Mässa i Pingstnatten, Gioacchino Rossinin Messe Solennelle, Luigi Cherubinin Requiem c-mollissa, Antonin Dvorakin Messu Dduurissa, Felix Mendelssohnin Lobgesangsinfonia, Johann Sebastian Bachin Motetteja, Matteuspassio ja Jouluoratorio, Carl Orffin Carmina Burana, Johannes Brahmsin Ein deutsches Requiem, Arvo Pärtin Berliner Messe ja Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem.

Bel Canto on esiintynyt lähinnä Pietarsaaressa ja sen lähikunnissa mutta on säännöllisesti tehnyt konserttimatkoja ulkomaille: Viroon, Puolaan, Ukrainaan, Saksaan, Luxemburgiin, Sveitsiin, Ruotsiin ja Italiaan. Bel Canto on ollut yhteistyössä mm Pietarsaaren orkesterin, Keski- Pohjanmaan kamariorkesterin ja Cracow Percussion Groupin kanssa ja projektiluonteisesti muiden Pietarsaaren seudun kuorojen kanssa. Vuonna 2005 Bel Canto sijoittui kolmanneksi kansainvälisissä Llangollen International Musical Eisteddfod-kamarikuorokilpailussa, Walesissä.

Kuoron äänenmuodostajana toimii Marguerithe Sandstedt-Granvik ja kuoronjohtajana on Dan Lönnqvist.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.